Чи можна сп'яніти від квасу: блогер провів цікавий експеримент
- Квас – популярний напій, який може містити до 1,5% алкоголю, але випивши 400 мілілітрів, блогер зафіксував лише 0,13 проміле.
- Експеримент показав, що вживання квасу не призводить до сп'яніння, але все ж необхідно слідкувати за кількістю випитого.
Квас – популярний напій в Україні, та й у багатьох інших країнах також. Його виготовляють зазвичай у спосіб природного бродіння. Але чи може цей напій викликати сп'яніння?
Справді, у деяких видах квасу міститься алкоголь – приблизно до 1,5% (значно менше, ніж у пиві чи вині), як зауважив Gentleman. А це означає, в теорії, що ви можете набути невеликого рівня алкоголю в крові після його вживання. А як на практиці?
Дивіться також Як визначити хороше пиво за 5 кроків
Квас – улюблений напій багатьох: чи можна від нього сп'яніти
Це взявся експериментальним шляхом перевірити блогер rombarbarr, а відео свого тесту опублікував в інстаграмі. Чоловік озброївся квасом і драгером: перший він мав намір випити, а другим – заміряти, чи буде в нього "якесь проміле в крові".
Тут прямо на пляшці написано, що може містити до 1,5% алкоголю в складі. Тому нумо перевіряти,
– заявив блогер.
За його словами, випив він приблизно 400 грамів.
Тест на можливе сп'яніння від квасу: дивіться відео rombarbarr
Отже, після випитих 400 мілілітрів квасу блогер за допомогою драгера зафіксував 0,13 проміле алкоголю. Це незначний показник, і навряд чи його можна назвати ознакою стану сп'яніння.
Так, тест підтверджує, що алкоголь у квасі дійсно є. Але вживання квасу не перевищить у вашій крові дозволений рівень (0,2 проміле) алкоголю для керування автомобілем.
Хоча, звісно, ще залежить від того, скільки квасу ви вип'єте.